Shrnutí dorostu – jaro 2011/2012

Autor: Šárka Vaverková| Datum: 6. 8. 2012| Rubrika: Dorost| Sezona: 2011–12

Není už pozdě? Nejlepší čas na zhodnocení sezóny! Do jarní sezóny jsme vstoupili na krásném 1. místě. Své postavení jsme si udrželi až přibližně do půlky uplynulé sezóny.

Nechali jsme se totiž ukonejšit pocitem zlaté příčky, a tak jsme polevili. Ale i druhé místo je pěkné a o to je hezčí, když víme, že do samotného finále postupují tři první družstva. Takže jsme se do posledního zápasu prali s MS Brno a Blanskem o každý bod a postavení v tabulce.

Čekal nás poslední zápas a to s naším největším sokem – MS Brno. Jak to asi dopadne? Podařím se nám bodově srovnat a dokázat, že nejsme žádné „ořezávátka“? :-)

I když jsme měli domácí převahu, vůbec to na úvod tak nevypadalo, postavení soupeřů bylo velice šalamounské, a proto hned po prvních hráčích prohráváme. Majda Souralová ku Honzovi Machálkovi 385:451. To se ale vzápětí změnilo, jelikož Jarda Krupica chytil na konci sezóny druhý dech (doufáme, že mu to vydrží ještě na tu další :-)) a hodil neuvěřitelných 447 (jeho osobní rekord) – ten chlapec ví, kdy si to má správně načasovat! A díky tomu prohráváme o pouhých 6 kolků a v záloze máme ještě nejlepšího hráče této sezóny. Adam Palko cítil tu zodpovědnost a podle toho také ta první dráha vypadala, průměrných 208, nicméně soupeřovi se taky nedařilo, a tak bylo důležité udržet si náležité kolky pro výhru. Podařilo se! Vyhráváme 3:1, 1269:1243, tedy o 26 kolků.

S velkou smůlou to dopadá, že ač srovnáme body, naše výsledkové skóre je tabulkově menší, a proto se shodným počtem bodů končíme na druhém místě (ale skoro měli kluci z Morendy namále). Náš skupinář (Jaromír Šula) to píše takto: „O první místo bojovalo v přímém klání v Rosicích domácí smíšené družstvo s chlapci z Moravské Slávie, a bylo úspěšné. Při rovnosti bodů je o skóre vítězem brněnský tým, Rosice tak uhájily druhé místo před áčkem Blanska. Tyto tři družstva nás budou reprezentovat 19. května 2012 na kuželně v Blansku v boji o přeborníka Jihomoravského kraje proti družstvům z jihu, a to proti Prušánkám, Vracovu C a Valticím.“

A tak jsme jeli do Blanska na finále o přeborníka Jihomoravského kraje. Byla to zajímavá a cenná zkušenost a nevedli jsme si vůbec špatně. Porazili jsme všechny naše soupeře z naší skupiny (tedy Blansko a MS Brno). Lepší než my byly jen Prušánky a to si svými velice vyrovnanými výkony plně zasloužily.

A to je náš příběh jak jsme se stali vicemistry Jihomoravského kraje. :-) Naše osobní rekordy jsou: Majda 436, Adam 454, Olda 413, Jarda 447.

Přeji krásné letní dny a veliký odpočinek na novou sezónu! Ať vám to pořád padá.

Trenérka Šárka Vaverková :-)


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube