KP 1 v podání družstva Rosice „B“ – sezona 2011/12

Autor: Josef Vaverka| Datum: 4. 5. 2012| Rubrika: Muži B| Sezona: 2011–12

Poslední postup zažilo béčko v sezoně 2006/07. Poté následovaly tři roky v divizi a sestup. Následoval loňský rok v KP 1, kdy jsme skončili na třetím místě se ziskem 35 bodů. No a letos nám k prvnímu místu a postupu do divizní soutěže stačilo o dva bodíky více tedy 37.

No ale s odstupem času musím konstatovat, že skutečně jsme měli malinký kousek štěstí navíc, který ten postup podpořil.

Podzim 2011 jsme zahájili děsným způsobem a několik kol jsme atakovali docela spodní patra tabulky, od desátého kola jsme koukali na záda Žabinám a Židenicím ze třetího místa a s dostatečným bodovým odstupem, který nám moc nadějí na postup nedával. Zvláště po domácí prohře s naším C družstvem, kdy jsme padli až na čtvrté místo a za sedm kol do konce soutěže bylo třeba dohnat ztrátu sedmi bodů, o postupu jsme vlastně vůbec nepřemýšleli.

No ale konec dobrý, všechno dobré, od této chvíle jsme udrželi neporanitelnost sedm zápasů v řadě a po zaváháních našich největších soupeřů jsme mohli slavit postup. Zvláště považuji za cenné výhry na venkovních kuželnách (Husovice, Ivančice, Boskovice). Ale pokud si pozorně prohlédnete naše tabulky, jsme suverénně nejlepší tým hrající venku. Zisk dvaceti bodů a pouze tři venkovní prohry nám v podstatě zajistil postup, naopak doma se musíme dost stydět, čtyři prohry a remíza nás řadí mezi hodně neúspěšné domácí týmy.

Co dodat, snad že rosická kuželna je dle statistik nejpadavější v soutěži a nechala za sebou takové „sypáky“ jako morendu a sokolíky, kteří byli loni před námi. Pro zajímavost průměr na naší kuželně byl v loňské sezoně 2552 a letos vyskočil na 2575 za celou sezonu.

No a teď to hlavní a to kdo se podílel na této úspěšné sezoně. Začnu od nejstaršího k nejmladšímu:

  • Karel Plaga – Přišel z Ivančic a do kolektivu výborně zapadl. Domácí výkony po celou sezonu na výbornou, celkově končil s průměrem přes 427 na desátém místě tabulky jednotlivců.
  • Josef Vaverka – Neodehrál kvůli zranění dost zápasů. Spíš průměr, rozhodně začátek lepší než konec sezony – průměr 421.
  • Pavel Mecerod – Na některých kuželnách mu to sedlo a pak výkon jako řemen a někde zase propadák a to i díky zranění. Ale celkově průměr 416.
  • Petr Špatný – Odehrál málo zápasů. V tréninku mu to docela jde, v zápasech bývá výkon horší. Své si uhrál a myslím že půjde s výkony výš. Průměr 410 je na hráče jeho kvalit méně, než umí.
  • Milan Čech – Jak má svůj den bezva, ale když nechá hlavu v Žabinách a přijede do Rosic bez ní, tak děs. Ale průměr 422 spravil hlavně v jarní části a tím k postupu pomohl svým dílem.
  • Petr Mecerod – Hvězda týmu, v  pořadí jednotlivců druhý, i když se trápí a má pocit, že mu nic nejde, vytáhne z toho stejně výkon k 450 kolkům. Průměr 440 odpovídá tomu, co jsem napsal. Z 24 zápasů jich 22 vyhrál, a tedy úspěšnost přes 90 %.
  • Michal Klvaňa – Jarní průměr má lepší z venkovních zápasů než doma a v dost zápasech dokázal překvapit. Celkově průměr 423
  • Adam Palko – Nováček týmu, ještě věkem dorostenec, ale v mnoha zápasech si počínal jak zkušený mazák. Průměr 419 mohl mít lepší, nebýt některých podzimních výsledků, na jaře velké zlepšení.

Tak a na závěr – všem jmenovaným díky za snahu a bojovnost, výkony, protože jen snaha by rozhodně nestačila, a do příští divizní sezony hodně úspěchů.

Pepa Vaverka


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube