Rosický úspěch v Poháru mladých nadějí

Autor: KK Slovan Rosice | Datum: 12. 4. 2012| Rubrika: Mládež| Sezona: 2011–12

Právě ukončený ročník Poháru mladých nadějí byl již 16. ročníkem. Náš klub v letošním ročníku zastupoval mladší žák, Jan Mecerod. Byla to jeho premiéra v soutěžích.

Prvotní záměr byl jediný – jako nováček sbírat zkušenosti. Na prvním turnaji v Kroměříži na podzim loňského roku zahrál Honzík průměrný výkon 235 kuželek a ono to kupodivu stačilo na druhé místo. V tu chvíli zjistil, že pokud bude hrát lépe, může atakovat první desítku ve své kategorii. Další turnaj odehrál v Třebíči a výrazně lepší výkon 260 kuželek stačil opět na druhé místo. Následoval turnaj ve Zlíně, kde na těžké kuželně Honza hodil nejlepší výkon v Poháru. 273 kuželek znamenalo první místo ve zlínském turnaji a v průběžném pořadí to znamenalo třetí pozici v celém Poháru. V každém turnajovém termínu se totiž hraje na pěti kuželnách v různých regionech ČR. K prvotnímu plánu sbírat zkušenosti se přidal sen získat medaili v celkovém pořadí. Bylo to však ještě daleko.

Finále Poháru mladých nadějí (Olomouc, 1. dubna 2012)

Další turnaje probíhaly už v roce 2012. Honzík se účastnil bojů v Ratíškovicích, Přerově a Blansku. Honzík šel za úspěchem zodpovědně a v Ratíškovicích výkonem 260 kuželek znovu v turnaji zvítězil. V Přerově výkonem 259 uniklo Honzovi první místo jen o jednu kuželku a v Blansku znamenal výkon 257 kuželek „jen“ třetí příčku.

Všichni jsme však čekali na celkové pořadí. Ke spokojenosti všech byl Honzík na průběžném druhém místě, což znamenalo účast na finálovém turnaji a tudíž velkou naději na medaili.

Finále proběhlo 1. dubna v Olomouci a Honzík Mecerod si trpělivou, zodpovědnou hrou, pohlídal stříbrnou příčku v celorepublikové sérii turnajů pod názvem Pohár mladých nadějí. Více o finálovém turnaji se dočtete v tomto článku. Pro Honzíka, ale i celý náš klub a Rosice je to velký úspěch. Věřme, že nebyl poslední a přejeme Honzíkovi hodně dalších úspěchů.

Více informací o PMN na tomto webu.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube