Krajské mistrovství jednotlivců – mužů, Rosice 2012

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 21. 2. 2012| Rubrika: Mistrovství jednotlivců| Sezona: 2011–12

Každoročně se v našem sportu hrají soutěže družstev i jednotlivců. Jako po schodech jdou po sobě soutěže jednotlivců – klubové přebory, okresní, krajské a republikové. V neděli 19. 2. 2012 byli jednotlivci – muži na stupni krajském, konaném u nás v Rosicích.

Mistrovství Jihomoravského kraje mužů (Rosice, 19. února 2012)

Dovolte mi malé ohlédnutí z pozice předsedy klubu a hlavně ředitele Mistrovství JmK.

Naše kuželna patří mezi nejlepší nejen v našem kraji. Bezvadný stav sportoviště však nemůže trvat věčně bez nějakého přičinění. Naštěstí mám kolem sebe lidi, kterým je kuželna druhým domovem a dělají vše pro to, aby vše fungovalo, jak má. Někdy je motivace větší, někdy menší. Pořádání nějaké významné akce na naší kuželně nás vždy nakopne a snažíme se vylepšit, co se dá. Nejinak tomu bylo i před zmíněným mistrovstvím. Takže sobota před mistrovstvím byla ve znamení úklidu. Vysavače dostaly co proto, stejně jako leštič drah a také hadry, mopy, smetáky… Bylo třeba také vyladit automatické stavěče, PC, výsledkovou tabuli a jiné. A mohou začít boje o medaile a postup na MČR. Tedy ještě v neděli, těsně před začátkem, zbývá stáhnout dráhy od možného prachu a navonět nejen WC, ale všechny prostory kuželny. :-)

Máme 8 hodin a už přijíždí první účastníci mistrovství. Do registrace a losování zbývá ještě pár minut, a tak kávovar v klubovém baru začíná pracovat naplno. Rozhodčí jsou již také připraveni, a tak začíná losování pořadí startu hráčů. Také je nutno zaplatit startovné, které vybírám já, abych je odpoledne předal zástupci Jihomoravského krajského svazu. Devátá hodina se blíží, a tak krátkým proslovem ředitele mistrovství, tedy mě, a proslovem hlavního rozhodčího, Petra Meceroda, zahajujeme mistrovství.

Hned v úvodu, kdy se na drahách představují tři hráči Moravské Slavie Brno, vidíme skvělé výkony. Věříme, že ve druhé a třetí rundě to bude ještě lepší. To totiž nastupují naši dva borci. Napřed Petr Streubel a pak Jirka Axman ml. No, začátek u obou dvou dobrý, ale později je to čím dál těžší. Kluci bojují, ale chybí nám trocha štěstíčka. Máme dohráno. Ostuda to není, ale na postup to asi stačit nebude. Petr 554, Jirka 553.

Pomalu se začíná kuželna plnit dalšími přijezdivšími hráči. Bar i hlediště praská ve švech. Nepřijeli jenom hráči, ale s některými i jejich fanoušci a nebo fanynky. U baru slyším, že to tu máme hezký, jen prý ty roztrhané klubové vlajky na stožárech před kuželnou to trochu kazí. Aha, průšvih, na něco jsme přece jen v přípravách zapomněli. Prostě vítr a mráz udělali své.

Nálada na kuželně je pohodová. Ve společnosti nejlepších kuželkářů kraje se cítím i já dobře. Nepanuje zde takové napětí jako při soutěžích družstev. Hráči mezi sebou komunikují a povzbuzují se navzájem.

Máme tu 13. hodinu a schyluje se k losování odpolední skupiny. Další boje jasně odsouvají naše kluky z postupových míst. Osm nejlepších se totiž utká navečer o medaile a hlavně o čtyři postupová místa na Mistrovství České republiky, letos konaném v Plzni. Rozhodčí Petr Mecerod a Jirka Čech se skvěle doplňují, ale je vidět, že toho mají už dost. Ještě že mají skvělé pomocníky v podobě naší mládeže, která ochotně ovládá ASK, tiskárny a běhá rozsukovávat kuželky (a že se dnes sukují dost). Konkrétně pomáhá Honzík M., Jarda K. a Adam P. Hoši děkuji.

A je tu očekávané finále osmi nejlepších. Nohy hráčů a vlastně celá těla už nepracují tak ochotně jako v prvním náhozu. Nicméně vidíme napínavé souboje. Je dobojováno. Rozhodčí zpracovávají výsledky a potvrzují. Nejvíce nahráno měl Jan Tužil z Vracova a v druhém náhozu potvrdil, že má svůj den a zvítězil. Druhé místo z prvního náhozu nepotvrdil Milan Klika z Ivančic, ale na třetí místo jeho výkon stačil. Na druhé místo poskočil Miro Milan z Moravské Slávie Brno.

Můj úkol nyní je napsat diplomy pro nejlepší a rozdat medaile. Diplomy napsány, a tak jdeme na to. Rozhodčí vyhlašuje výsledky, já gratuluji a věším na krk úspěšným kuželkářům medaile, zástupce JmKKs, Petr Vaňura, pak také gratuluje, předává diplomy a rozpis MČR.

Náročný den je za námi. Všichni zúčastnění jsme unaveni, přesto se však ještě krátce zdržujeme v klubovém baru a hodnotíme průběh. Hodnotíme úspěšně. Snad to tak vnímali i všichni hráči, kterým bych rád poděkoval za výborné výkony a vzorné reprezentace svých klubů. Také děkuji všem členům našeho klubu, kteří se na přípravě a průběhu mistrovství podíleli. Děkuji také zástupci JmKKs, rozhodčím a obsluze baru.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube