Kuželkáři zamířili do Německa

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 22. 6. 2011| Rubrika: Přátelská utkání

V pátek 17. 6. 2011 v poledne vyrazila dvě družstva rosických kuželkářů směr Německo. Přesněji pár kilometrů za Drážďany do města Lauchhammer.

Společná fotografie výpravy KK Slovan Rosice do německého Lauchhammeru (18. června 2011)

Již dlouhá léta se kuželkáři těchto měst navštěvují. V poslední době v dvouleté periodě. Generace kuželkářů se obměňují jen pomalu, ale letos jsme se vydali na přátelské utkání i s našimi rosickými, mladými, krásnými, šikovnými kuželkářkami. Nejen při našem příjezdu hostitelé jen koukali. Po ubytování a večeři někteří z nás využili možnost otestování zdejší kuželny a také ochutnali německé pivo.

Všichni jsme se těšili na sobotní program. Ráno jsme navštívili zdejší muzeum slévárenství, které má v navštíveném regionu tradici. Expozice byla zajímavá, ale naše holky se už viděly v nákupním centru, na které nás vedoucí hostitelů lákal. Hodinový nákupní sprint byl úspěšný, pak oběd a hurá na ně.

Tedy napřed na ni (kuželnu) a pak na ně (německá, domácí družstva). Úvod přátelského zápasu, po slavnostním nástupu a předání upomínkových dárků, vycházel našim holkám i klukům výborně. Domácí jsme přehrávali, ale od poloviny se to začalo obracet a přece jenom se ukázalo, že domácí družstva jsou prostě doma a výhru nám nedají. No počkejte za dva roky v Rosicích!

Pozápasové posezení na kuželně se pak protáhlo do nočních hodin a ti, co nechtěli spát, pokračovali ještě na hotelu. Ráno však byli všichni čilí. Čekala nás poslední snídaně, loučení se zástupci KV Lauchhammer-Ost a odjezd domů.

Sluší se poděkovat našim hostitelům, protože se o nás starali vzorně a víme, že jim máme co oplácet. Tak za dva roky na viděnou v Rosicích!


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube