Listy jižní Moravy: Budišová koulela, až vykoulela v Rosicích stříbro!

Autor: Petr Podroužek| Datum: 6. 6. 2011| Rubrika: Mistrovství ČR| Sezona: 2010–11

Tak už to mají kuželkáři v Rosicích u Brna za sebou. Mistrovství republiky zde sice v minulosti již pořádali, ale nyní to bylo poprvé v kategorii žen. A vše dopadlo více než na jedničku, i když vše vlastně ne…

Listy jižní Moravy – Budišová koulela, až vykoulela v Rosicích stříbro!

Na šampionátu totiž nekoulela jedna z největších aspirantek na titul domácí Lucie Vaverková. „S výsledky jsem maximálně spokojený. I když nenastoupila naše nejúspěšnější Lucie Vaverková, ukázalo se, že máme další skvělé hráčky, které na domácí kuželně zářily. V celorepublikovém měřítku je to pro klub znovu obrovský úspěch. I když chápu trochu smutku u obou hráček hned po hře. Vždyť Evě Budišové chyběly ke zlatu čtyři sražené kuželky a Evě Klaudové k bronzu sedm kuželek,“ shrnuje šampionát Pavel Mecerod, předseda Kuželkářského klubu Slovan Rosice. Titul si z jihu Moravy odvezla přerovská Michaela Sedláčková, třetí příčku vybojovala Kamila Barborová z pražské Slavie.

Lucka Vaverková si zranila zápěstí a tak musela vynechat nejen domácí mistrovství, ale také bohužel i účast na světovém šampionátu v Sarajevu. V Rosicích ovšem nechyběla. Povzbuzovala z hlediště a pomáhala během soutěže i jako technická obsluha. Po skončení mistrovství neměli domácí na velké oslavy čas. Eva Budišová se totiž okamžitě pustila do přípravy na Mistrovství světa v Sarajevu. „Určitě si na oslavy uděláme čas dodatečně a holkám ještě oficiálně pogratulujeme a poděkujeme jim,“ slibuje Pavel Mecerod.

Mistrovství republiky v Rosicích u Brna probíhalo pod záštitou hejtmana Michala Haška, který se ale z programových důvodů nemohl šampionátu zúčastnit. „Věřím, že se na zdejších kuželkářských dráhách s panem hejtmanem někdy setkáme,“ vyzývá Mecerod na dálku ke koulení jihomoravského hejtmana. Mistrovstvím skončil kuželkářům i soutěžní ročník 2010/2011. Pro družstvo mužů KK Slovan Rosice byl úspěšný, neboť postoupilo do druhé nejvyšší domácí soutěže. V červnu čeká rosický klub přátelské utkání s družstvy Jičína a brněnských Židenic, o prázdninách se pak rozjede série čtyř turnajů pod názvem Rosická letní liga.


Článek byl převzat z červnového vydání Listů jižní Moravy s laskavým svolením autora pana Petra Podroužka.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube