Mistrovství České republiky v Rosicích

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 15. 5. 2011| Rubrika: Mistrovství ČR| Sezona: 2010–11

O víkendu 7. a 8. května 2011 se na rosické kuželně konalo mistrovství České republiky žen. Kdo přišel, mohl sledovat čilý ruch již v okolí kuželny a pak hlavně na soutěžních drahách.

Mistrovství ČR žen 2011

Sobotní kvalifikace určila ze 48 účastnic 20 nejúspěšnějších žen, které postoupily do nedělního finále. Nedělní program byl slavnostně zahájen nástupem hráček, proslovy hostů a státní hymnou. Pak už začaly boje o medaile a hlavně titul Mistryně České republiky.

Oběma rosickým zástupkyním se podařilo do finále postoupit, a tak se napětí domácích fanoušků zvyšovalo. Vždyť konkurence dalších hráček je velká. Ale v domácím prostředí by měly mít domácí hráčky výhodu. Zvládnou ten tlak? To vše se honilo v hlavách fanoušků.

Po velkých bojích o každou sraženou kuželku dopadlo klání pro rosické hráčky výborně. Eva Budišová obsadila stříbrnou příčku a Eva Klaudová skončila na 4. místě. Z pohledu celorepublikového je to obrovský úspěch jak pro samotné hráčky, tak i pro KK Slovan Rosice. Z pohledu samotného mistrovství se do radosti mísí i trochu smutku. Vždyť Evě Budišové chyběly ke zlatu jen 4 shozené kuželky a Evě Klaudové 7 kuželek na bronz. Vytoužené zlato si z Rosic odvezla Michaela Sedláčková z Přerova, bronz získala obhájkyně loňského titulu Kamila Barborová ze Slavie Praha.

Příprava prestižní akce jakou je MČR se neobejde bez pomoci různých partnerů. Rád bych touto cestou poděkoval Jihomoravskému kraji, hejtmanovi JUDr. Haškovi a jeho zástupcům, panu Dufkovi a Altmanovi, městu Rosice zastoupeném starostou Světlíkem a místostarostou Klímou, KIC Rosice zastoupeném panem Volánkem. Dále pak děkuji společnostem – masozávod Hadač a Zapletal Rosice, panu Královi, Restauraci Rebio Brno, květinářství Hrbek Rosice a KUBI Brno. Dále patří velký dík všem členkám a členům KK Slovan Rosice, kteří se podíleli na zdárné přípravě a průběhu akce.

A na závěr ještě gratulace našim Evám, které nás tak vzorně reprezentovaly. Díky.

Pavel Mecerod, předseda KK Slovan Rosice

Konečné výsledky MČR žen 2011

  Hráčka Oddíl Kval. Finále Celkem
1. Michaela Sedláčková TJ Spartak Přerov 559 617 1176
2. Eva Budišová KK Slovan Rosice 579 593 1172
3. Kamila Barborová KK Slavia Praha 575 575 1150
4. Eva Klaudová KK Slovan Rosice 573 570 1143

Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube