Postup do 2. ligy!

Autor: Jaromír Šula| Datum: 21. 4. 2011| Rubrika: Muži A| Sezona: 2010–11

Tak se to po sedmi letech strávených ve 3. lize konečně podařilo, postup do 2. ligy. Do jarní části soutěže jsme šli s náskokem pěti bodů a s vizí, že půjdeme zápas od zápasu a nebudeme myslet na postup.

Jednoduché to nebylo, i přes malé nesrovnalosti v týmu, které jsme si jako chlapi vyříkali, družstvo šlapalo na doraz. První klopýtnutí sice přišlo už ve druhém jarním kole v derby na naší kuželně s Ivančicemi. Vančáci zahráli dobře, bylo vidět, že mají dráhy z působení v Rosicích ještě natrénované.

Našim největším konkurentem postupu se v průběhu jara stal Benešov, kam jsme zajížděli v 7. kole jara s náskokem tří bodů. Toto utkání se nám ani z taktického hlediska nepodařilo a rázem jsme měli jen bod k dobru, Benešov ne a ne klopýtnout.

Poslední 4 kola jsme měli relativně lehčí los, 2× jsme hráli doma a 2× zajížděli na kuželny posledního a předposledního celku soutěže, kde jsme to zvládli na výbornou, hlavně utkání v Ratíškovicích výhrou 8:0 a nejlepším výkonem v soutěži letos na této kuželně. Benešov hrál v Ivančicích a ve Vracově. Už do Ivančic, po naší dopolední výhře s Mistřínem, jsme dojeli s nadějí, že domácí Benešov porazí, nepovedlo se. A pak se to stalo, jak domácí výhra nad Kutnou Horou v novém rekordu naší kuželny výkonem 3460 poražených kuželek, tak již zmíněná zasloužená výhra v Ratíškovicích a očekávání utkání hrané ve stejném čase Vracov–Benešov, jsme se po několika telefonátech rodině Polanských dočkali. Až v předposledním kole Benešov ztratil první body na jaře a my mohli slavit postup.

Vyhrané domácí utkání ve třetí lize bylo poděkováním našim fanouškům, hlavně družstvu žen, které má velkou zásluhu, svým neustálým fanděním, na našem postupu. Potěšila nás i cena za postup od p. Kratiny, láhev šampaňského. Mohli jsme spustit dvojnásobnou oslavu, jak postup tak kulatiny našeho kapitána. A už teď se těšíme na druhou ligu, a symbolické bylo přání našeho kapitána, že druhou ligu by měli hrát stejní hráči, kteří jí vybojovali.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube