Hodnocení Slovan Rosice „A“ – jaro 2010

Autor: Jaromír Šula| Datum: 12. 5. 2010| Rubrika: Muži A| Sezona: 2009–10

„A“ tým měl jarní část 3. ligy úplně odlišný té podzimní. Vedly k tomu různé okolnosti, jak neúspěšná výpomoc našich hráčů v „B“ družstvu a s tím neúplný počet stálých hráčů soupisky, tak i zranění a ztráta formy na konci soutěže.

Muži A

Ale s klidným středem tabulky a s 6. místem můžeme být spokojeni. Však tři kola před koncem jsme ještě bojovali o druhou příčku. Někteří „nevěřící Tomáši“ nám, hlavně po odchodu mladého Jirky Axmana do Husovic, moc nevěřili, ale jeden hráč družstvo nedělá. Projevil se bojový duch týmu, a se vší skromností, i kvalita. Samozřejmě bychom vítali větší konkurenci v družstvu, a možný návrat odchovanců, ale to je otázka příštích týdnů.

Bohužel jsme na jaře z venku nepřivezli ani bod, ale za to z domácí kuželny udělali nedobytnou tvrz, až na poslední dvě utkání, které jsme herně nezvládli a přišli o medailové umístění. Nejlepším hráčem se státním průměrem 545,6 (20. místo v tabulce jednotlivců) je Petr Streubel, který má i nejlepší domácí průměr 565,9. Byl totiž jediný, kterému se podařilo pokořit, pro nás třetiligové hráče, magickou hranici 600 poražených kuželek. Sice jen na podzim, ale za to hned dvakrát. Druhým hráčem Slovanu s průměrem 544,4 (21.) jen těsně za Petrem se stal Jaromír Šula, který je nejlepším hráčem družstva na venkovních kuželnách s průměrem 544. Třetí skončil Ivo Fabík 540,1 (28.), čtvrtý Jiří Axman 537,5 (30.) a s odstupem poslední hráč Lubomír Kalakaj s průměrem 522,5 (53. místo z 64 možných), který splnil 2/3 počet kuželen do tabulky jednotlivců. Co se ale více cení při disciplíně 120 hs, je hra proti soupeři na drahách, a v tom byl nejlepší, náš několikrát zvolený kapitán, Jiří Axman DN (Dříve Narozený). V soutěži obsadil 9. místo se 14 výhrami, 1 remízou a 7 prohrami proti soupeři. Společně s Lubomírem Kalakajem odehráli všech 22 utkání 3. KLM „D“.

Poděkování patří hlavně našim stálým fanouškům, jak v hledišti tak i za sklem, a pro příští sezonu si dáváme závazek, že lepšími výkony jich zkusíme natáhnout víc. Díky rozhodčímu Jiřímu Čechovi, který byl vždy členem našeho družstva až do pozdního sobotního večera. Dále díky všem náhradníkům, a nebylo jich za sezonu málo, že je stále pro ně čest zahrát si za „A“ tým v oddílu. A v neposlední řadě děkujeme naší osvěžovně, která nám po celou sezonu děkuje, když s úsměvem platíme.

Do nové sezony přeji pevné zdraví a potom vše půjde samo.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube