Kuželkářská reprezentace v Rosicích

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 10. 5. 2010| Rubrika: Reprezentace| Sezona: 2009–10

Česká juniorská reprezentace se v posledním testu před mistrovstvím světa v chorvatské Rijece (24.–29. 5. 2010) střetla se svými rakouskými vrstevníky na kuželně u nás v Rosicích.

Česká republika – Rakousko (1.–2. 5. 2010)

V pátek 30. dubna večer se sešli nominovaní hráči a hráčky na kuželně a „vyfasovali“ reprezentační oblečení. Rakouští soupeři přijeli s dvouhodinovým zpožděním, a tak byl program operativně změněn a teprve po deváté hodině večerní na technické poradě byl detailně upřesněn program celé akce.

Sobotní program zahájil v 9.30 slavnostní nástup s hymnami za účasti senátora Tomáše Julínka (bývalý ministr zdravotnictví) a starosty Rosic Petra Klímy. Své pozdravy pronesli i oba vedoucí delegací, za Rakousko Christina Pracser a z české strany prezident ČKA Jiří Jančálek. Hlavním rozhodčím byl Ján Maťašeje ze Slovenska, naším mezinárodním rozhodčím byl Jiří Tůma.

Samotné přípravné mezistátní utkání proběhlo dle dohody na technické poradě v osmi hráčích, přičemž dva nejhorší výsledky se škrtaly. V utkání juniorek naše děvčata od prvních hodů dokazovala, kdo že je na rosické kuželně pánem a přesvědčivě zvítězila. Utkání juniorů bylo velmi vyrovnané a rozhodlo se až v poslední dorážce, bohužel však v neprospěch českých reprezentantů. Prohráli pouze o 7 bodů. Po oficiálním vyhlášení výsledků a hymnách pro vítěze byla na programu slavnostní večeře. Na terase kuželny jsme ugrilovali nádherné steaky, sponzorsky zajistili mísy plné ovoce (OZ Milan Král). A jako bonbonek byl další sponzorský dar viceprezidenta ČKA a jednoho z majitelů restaurací Rebio, pana Petra Vaňury – mísy vegetariánských lahůdek. Reprezentanti obou zemí si opravdu pochutnali.

V neděli pak v 8 hodin nastoupilo po 8 tandemech k soutěži tandemů mix. Až do semifinále vždy postoupil stejný počet našich a rakouských párů. Zde však zvítězily obě rakouské dvojice a tak finále bylo rakouskou záležitostí. V boji o 3. místo se naopak utkaly naše dvojice. Nejlepší pak byli nakonec dekorováni perníkovými kuželkami upečenými k tomuto utkání. Program byl zakončen nedělním obědem v restauraci FC Slovan a následoval odjezd hráčů do všech koutů Rakouska a Česka.

Myslím, že akce proběhla na jedničku, svědčí o tom i pochvala organizátorům od České kuželkářské asociace. Za pořadatele mě mrzí jen velmi malý zájem občanů Rosic o tuto mezinárodní akci. Chápu, že kuželky nejsou tak populární jako jiné sporty, ale reprezentační utkání konané v našem malém městě, v jakémkoliv sportu, by mohlo přilákat mnohem více diváků. Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kdo napomohli ke zdárnému průběhu celé prestižní akce. Hlavně již výše zmíněným, dále zúčastněným členům KK Slovan Rosice a také paní Prokešové z FC Slovan a paní Fialové z penzionu Cristal. Dále panu Františku Zemkovi a firmě Pfanner a Aminostar. Dík patří i panu Koblížkovi a pracovníkům TS Rosice.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube