Lucka Vaverková stříbrná na MČR 2010

Autor: Petr Streubel| Datum: 6. 5. 2010| Rubrika: Mistrovství ČR| Sezona: 2009–10

Skvěle si vedly obě zástupkyně KK Slovan Rosice na letošním mistrovství České republiky jednotlivců. Druhé místo Lucky podtrhla nepopulární čtvrtou příčkou Eva Budišová.

Mistrovství České republiky žen 2010 (Dobřany)

Vyvrcholení soutěže jednotlivkyň, mistrovství republiky žen, se letos konalo v západočeských Dobřanech. Nově zprovozněná kuželna byla zkolaudována na podzim loňského roku a je vybavena automaty od firmy Pro-Tec. Sobotní kvalifikaci absolvovalo 48 žen, z nichž do nedělního finále postupovalo 20 nejlepších.

A již po polovině soutěže bylo jasné, že obě hráčky v rosických barvách budou bojovat o medaile. Eva Budišová se výkonem 571 usadila na průběžné třetí pozici a hned za ní byla Lucie Vaverková s výkonem 556.

V nedělním finále nastupovaly hráčky v pořadí od nejhorší k nejlepší, takže obě naše zástupkyně čekaly až na poslední nához, kde se představily na vedlejších drahách. Již ale v předchozí čtveřici rázně zabojovala obhájkyně titulu Kamila Barborová z KK Slavia Praha, když se výkonem tři kuželky pod 600 vyhoupla na průběžné první místo.

Bylo vynikající sledovat dva rosické dresy, jak bojují v závěrečných bojích o medaile. Eva bohužel po slibném začátku zaváhala na poslední dráze a zůstala pouhé čtyři kuželky pod stupni vítězů. Naopak Lucka po slabším rozjezdu zabrala v druhé polovině a nechybělo moc, aby po loňském zlatu v juniorkách brala kov nejcennější i v kategorii žen. Nakonec ji k tomu chybělo 8 kuželek. I tak je stříbrná příčka skvělým výsledkem, gratulujeme! Zlato tedy z loňského roku obhájila Kamila Barborová z KK Slavia Praha, bronz putuje zásluhou Katky Fajdekové do Přerova.

Konečné výsledky MČR žen 2010

  Hráčka Oddíl Kval. Finále Celkem
1. Kamila Barborová KK Slavia Praha 554 597 1151
2. Lucie Vaverková KK Slovan Rosice 556 587 1143
3. Kateřina Fajdeková TJ Spartak Přerov 542 582 1124

Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube