Družstvo „A“ po polovině soutěže

Autor: Jaromír Šula| Datum: 7. 12. 2009| Rubrika: Muži A| Sezona: 2009–10

Podzim má áčko za sebou. I s absencí nejlepšího hráče Rosic Jirky Axmana juniora, který odešel na hostování do Husovic zahrát si 1. ligu, jsme se chtěli se ctí porvat o co nejlepší umístění v tabulce 3. KLM „D“.

Podzim by se dal rozdělit na velmi rozpačitý začátek, a famózní závěr. V první polovině jsme prohrávali doma, navíc s BOPO Třebíč smolně o kuželku. Víc bodů jsme vozili překvapivě z venku, kde jsme hráli ve větší pohodě.

Zlom nastal po vlastní žádosti Milana Čecha o přeřazení do „B“ týmu výměnou za nejlepšího hráče béčka Mirose Ptáčka, který ještě proti svým soupeřům v duelech neprohrál. Byl to pro nás velký impuls. Od 5. kola, kromě smolné prohry o kuželku, jsme neprohráli pět utkání. A nejen, že jsme se odpoutali z pásma sestupu, ale po výhře v derby s Ivančicemi přezimujeme na 4. místě tabulky, pouhé tři body ztráty na druhý Vracov. Lídrem soutěže je bez ztráty bodu BOPO Třebíč, na který můžeme zaútočit již jen teoreticky – ztráta je 9 bodů.

Nejlepším hráčem našeho týmu je Petr Streubel, který má na svém kontě už dvě šestistovky na domácí kuželně (609, 615). V tabulce jednotlivců mu patří s průměrem 556,2 desáté místo, hlavně jeho domácí průměr je obdivuhodný 592,4. Na 15. místě s průměrem 553,1 je Jaromír Šula, 28. Ivo Fabík (543,2), 30. Jirka Axman (541,1) a 58. Luboš Kalakaj (524,2). Pod čarou, kde jsou hráči s menším jak 2/3 podílem kuželen, je na 4. místě s průměrem 542,3 Mira Ptáček.

Na zisk bodů pro družstvo je Petr Streubel z osmi výhrami z deseti na 7. místě soutěže. V tabulce pravdy máme +3 body, z venku čtyři výhry (MS Brno „C“, Jindřichův Hradec, Mistřín a Ratíškovice), jednu remízu (Benešov) a jednu prohru v Českých Budějovicích. Doma je to horší – dvě výhry (Blansko „B“, Ivančice) a tři prohry (Vracov, Žirovnice a BOPO Třebíč).

Chtěl bych poděkovat, jménem kapitána a celého „A“ družstva, fanouškům za přízeň, hlasité, slušné a nepřetržité povzbuzování, všem náhradníkům, hlavně těm z družstva „C“, kteří s námi cestovali do dalekých Českých Budějovic a do Vracova, a v poslední řadě i naší osvěžovně. Na jarní část si můžeme přát hlavně zdraví a pohodu v týmu.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube