Poslední zápas áčka v roce 2009

Autor: Jaromír Šula| Datum: 7. 12. 2009| Rubrika: Muži A| Sezona: 2009–10

V derby proti Ivančicím, které hrají na naší kuželně i svá domácí utkání, jsme nastoupili v klasické sestavě a z lichých drah jako domácí družstvo.

Začali jsme dobře, Petr „Pejsek“ Streubel hodil svou druhou šestistovku na rosické kuželně, zároveň je 615 nejvyšší výkon podzimu v 3. KLM „D“. Porazil jasně Karla Dorazila 4:0 na dráhy o 96 kuželek. Ve dvojici s Petrem hrál Jaromír „Šoula“ Šula, ale po průměrném výkonu (541) prohrál s Jirkou Zemkem o 10 kolků. I když vedl na dráhy 2:1 o 2 kuželky a šel na svou oblíbenou trojku, byl více nervózní než hráč Ivančic. Po první várce 1:1 s velkým náskokem 86 kuželek, který byl důležitý pro další vývoj utkání.

V druhé dvojici nastupoval Ivoš s Mirosem. Mira se trápil na jedničce a hlavně v plných, ale na nejslabšího hráče Ivančic veterána Karla Plagu to tentokrát stačilo. Pan kavárník Ivoš nahrál víc kuželek než soupeř Jara Mošať, ale prohrál na dráhy 1:3. Ta jeho vyhraná dráha byla excelentní čtyřka (179), kde v dorážce hodil 5 devítek, z toho 4 nakonec a celkem 81. Hlavně díky této dorážce nahrál pěkných 587 (+23) a s Mirosem (532) celkem do plusu přidali pro družstvo 44 kuželek. Před poslední čtyřkou byl stav 2:2 o 130 kuželek pro nás.

Na závěr nastupoval Jirka „Axík“ Axman senior proti nejlepšímu hráči soutěže Milanovi Klikovi a Luboš Kalakaj proti bombarďákovi Daliboru Šalplachtovi. Potřebovali jsme aspoň půlbod k vítězství. Blíže k němu měl Luboš, který vedl 2:1 a stačilo mu neprohrát poslední dráhu. To se bohužel nepodařilo (522), a tak se čekalo, jak dopadne duel dvou velikánů. Jirka prohrával 1:2 o 6 kuželek a špatné pověsti dráhy č. 1 se nezalekl a bojoval jak lev. Nakonec o vítězství rozhodl poslední hod. Jura si těsně před koncem otevřel brandem a jelikož Milan využil exit, vypadalo to na celkovou remízu 4:4. Jenže Jirka měl tentokrát „Kliku“. Milan do plných vystřelil dámy se zadním a Axíkovi stačily na poslední hod do patnáctky dvě kuželky na remízu proti soupeři a body pro Slovan. A on to zkušeně dal (2:2 a 589-589).

Vyhráli jsme nejtěsnějším rozdílem skóre 4,5:3,5, ale na kuželky jasně o 98. Zahráli jsme nejvyšší domácí výkon na podzim, 3386 poražených kuželek, což je průměr 564 na hráče.

Škoda pro nás, že je zimní přestávka, ale přístupem a pilným tréninkem se připravíme na jaro.

Zástupce kapitána Jaromír Šula


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube