Lucka Vaverková mistryní České republiky!

Autor: Pavel Mecerod| Rubrika: Mistrovství ČR| Sezona: 2008–09

Ti, kteří se přišli podívat ve dnech 8.–9. května na rosickou kuželnu na mistrovství České republiky juniorek, určitě nelitovali.

Viděli tzv. drama se šťastným koncem a těm, kteří o to přišli, se pokusím mistrovství popsat. V pátek 8. 5. 2009 se sjelo 28 hráček z celé ČR i s doprovody do Rosic a tyto bojovaly o nejlepší umístění a postup do sobotního finále.

Pro Rosice nezačal boj moc dobře. Rosická Andrea Axmanová nedohrála v první čtveřici pro zranění. Ve druhé čtveřici nastupovala další rosická hráčka Lucie Vaverková. Ta si vedla dobře a svým výkonem si zajistila třetí postupovou pozici, která se do konce pátečního programu nezměnila. Lucčin i klubový cíl byla některá z medailí, ale po třech druhých místech na minulých ročnících MČR, jsme samozřejmě koketovali s myšlenkou zisku titulu mistryně České republiky, zvláště v domácím prostředí. Ovšem jednoduše se myslí nebo říká, ale těžko se bojuje na drahách.

Lucka šla do druhého dne se ztrátou 16 kuželek na 1. místo a s malým náskokem 4 kuželek před 4. hráčkou. Takže finále slibovalo velkou podívanou. A také nezklamalo. Lucka precizním výkonem stahovala dráhu od dráhy náskok své největší soupeřky a ve skvělé domácí atmosféře shodila na 120 hs 604 kuželek, což je skvělý výkon, za který by se nemusel stydět žádný hráč z mužské kategorie a pro Lucii to znamenalo zisk titulu. Takže „je to doma“.

Dovolte mi, abych Lucii pogratuloval, popřál hodně úspěchů na nastávajícím mistrovství světa a také poděkoval za vzornou reprezentaci našeho klubu a také Rosic. Také bych rád poděkoval všem, kteří se podíleli na výborné organizaci akce a také městu Rosice za podporu nejen finanční.

Pavel Mecerod, předseda KK Slovan Rosice

Konečné výsledky MČR juniorek 2009

  Hráčka Oddíl Kval. Finále Celkem
1. Lucie Vaverková KK Slovan Rosice 584 604 1188
2. Hana Wiedermannová KK Zábřeh 600 579 1179
3. Michaela Divišová SKK Primátor Náchod 571 572 1143

Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube