Závěr soutěží družstev 2008/9

Autor: Petr Streubel| Sezona: 2008–09

Letošní sezóna je za námi. Poslední zápasy jsou dohrány a může se bilancovat.

Muži „A“ odehráli svůj poslední zápas na domácích drahách se Sokolem Mistřín. Ten bojoval o udržení v soutěži pro příští rok a tak se dal očekávat těžký souboj. Po úvodní dvojici jsme šli do vedení 2:0 o 122 kuželek a zdálo se být rozhodnuto. Dobře zahrál Ivo Fabík (580), který přes léto do začátku příští sezóny zůstane „králem“. Ovšem další hráči svoje souboje prohráli. Druhá dvojice poměrně jasně, ale dotáhováci s velkou dávkou smůly. Jirka ml. ač byl o 8 kuželek lepší prohrál 1:3 na body a Jirka starší po vyrovnaných drahách 2:2 prohrál o 4 kuželky. A tak i přesto, že jsme byli celkově o 71 kuželek lepší, tak z toho nakonec byla jen remíza 4:4. Ta ale soupeři stačila k udržení ligové příslušnosti i pro příští rok.

My jsme se propadli na konečnou pátou příčku, když jsme celkově za soutěžní ročník dokázali zvítězit v 11 případech, dvakrát remizovat a devětkrát jsme odešli pokořeni. Celkovým vítězem se stalo „B“ družstvo Dačic, které si tak vybojovalo právo postupu do druhé ligy. Do divizních soutěží se propadly týmy Dubňan a Tábor „B“.

Nejlepším hráčem Rosic se zaslouženě stal Jiří Axman mladší průměrem 552,2 kuželek, který svou výkonnost prokazoval v průběhu celé sezóny a skončil na druhém místě celé soutěže. Druhý skončil Jirka Axman st. (538,2) a třetí Jaromír Šula (532,1). Nejvíce bodů pro družstvo získal Ivo Fabík (14,5 z 22 zápasů) a skončil na pěkném čtvrtém místě v soutěži. Druhý za Rosice byl Petr Streubel (14 z 21) a třetí Jiří Axman ml. (12 z 21).


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube