Rosický letní pohár 2008

Autor: Petr Streubel| Rubrika: Turnaje

Letošní ročník je za námi. Z vítězství se radují v Olomouci, druhá skončila Moravská Slavia Brno „B“ a třetí Prostějov. V jednotlivcích byl nejlepší Bronislav Diviš.

V prvním turnaji dokázalo zvítězit družstvo Olomouc, před druhým Prostějovem a třetími Husovicemi „A“. V jednotlivcích zahrál nejlépe Karel Ustohal (616) hájící barvy Ledních medvídků.

V druhém turnaji bylo nejlepší družstvo Moravské Slavie Brno „B“, druhá skončila Olomouc a třetí Prostějov. Mezi jednotlivci hodil nejvíce Michal Kratochvíl (615) hrající za Rosice „C“.

Vítězství v třetím turnaji si zajistilo domácí družstvo Slovan Rosice „B“ před svými spoluhráči ze Slovanu Rosice „A“ a třetími Ledními medvídky. Šestistovka tentokrát žádná nepadla a tak nejlepší výkon byl 588 v podání Bronislava Diviše (Prostějov), který je i v čele jednotlivců (počítají se dva nejlepší náhozy ze všech turnajů).

Čtvrtý turnaj vyhrálo družstvo Ratíškovice mix, před druhou Olomoucí a třetími Ledními medvídky. Nejlepší mezi jednotlivci byl výkonem 606 Jan Bernatík z Moravské Slavie Brno.

Celkové prvenství mezi družstvy putuje po zásluze do Olomouce. Jako jediný tým se dokázal v celkovém součtu za všechny čtyři turnaje přehoupnout přes 9000 kuželek a zvítězit s náskokem devíti bodů. Na dalších místech to již bylo velice vyrovnané. Druhá nakonec skončila Moravská Slavia Brno „B“ o bod před Prostějovem. O další bod za ním, na bramborové pozici, se umístilo družstvo Ledních medvídků a o dva body za nimi, na pátém místě, skončilo domácí družstvo Slovan Rosice „B“.

Mezi jednotlivci uhájil první pozici Bronislav Diviš z Prostějova. Jeho součet dvou nejlepších náhozů činil 1202 kuželek. O dvě kuželky horší byl Martin Vaněk z Olomouce a na třetím místě skončil Michal Kratochvíl z družstva Slovan Rosice „C“. Nejlepší ženou se stala Lucie Vaverková hrající za Prostějov (v celkovém pořadí páté místo), druhá a celkově devátá byla Kamila Šmerdová (Ratíškovice mix) a bronzová skončila Zuzana Musilová z Ledních medvídků.

Všem hráčkám a hráčům, kteří k nám zavítali, děkujeme za účast a doufáme, že se vám u nás líbilo.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube