Plný bodový zisk pro Rosice!

Autor: Petr Streubel| Sezona: 2008–09

Poslední zápasy dopadly pro družstva KK Slovan Rosice nadmíru úspěšně. Všechna družstva dokázala zvítězit!

„Áčko“ si v domácím prostředí vyšláplo na lídra soutěže Dačice „B“ a porazilo jej 6:2 o 120 kuželek. Po první dvojici to ale moc příznivě nevypadalo. Jara Šula i Milan Čech se svými soupeři prohráli, když oba předvedli shodný výkon 537. V prostřední dvojici ale kormidlo utkání otočili Petr Streubel pěkným výkonem 598 (škoda poslední dráhy) a Ivo Fabík také porazil soupeře 571:547. „Axíci“ rovněž na závěr oba zvítězili. Tomu mladšímu se nedařilo podle představ, ale o kuželku bod uhájil. Jura DN (dříve narozený pozn. red.) hrál od začátku až do konce jistě a vyrovnaně a porazil pěkných 588 kuželek. Muži „A“ si tak po čtyřech prohrách ze začátku jarní části soutěže připsali již druhé vítězství v řadě, když předminulé kolo dokázali zvítězit v Ratíškovicích.

Muži „B“ po domácích výhrách nad Valašským Meziříčím a Kroměříží a po prohrách v Brně na Moravské Slávii a ve Zlíně přivezli body z Machové. Celé družstvo zahrálo kvalitně a vyrovnaně a tak se zrodila výhra 7:1 o 135 kuželek. Nejlepší byl Pepík Vaverka výkonem 456 kuželek. Až na Frantu Zemka mu ale všichni spoluhráči dost šlapali na paty.

Družstvo „C“ prožívá druhou půlku soutěže z říše snů. Po podzimu figurovalo na předposlední příčce se čtyřmi vyhranými utkáními. Po zimní přestávce však ještě neprohrálo, připsalo si osmé vítězství v řadě, a vyšvihlo se již na čtvrtou příčku! V doposud posledním kole zvítězilo v domácím prostředí nad Moravskou Slávií Brno „D“ 5:3 o 100 kuželek. Nejlepší byl Zdeněk Svoboda výkonem 458 poražených kuželek.

Kompletní bodovou sbírku završily nedělním vítězstvím rosické dorostenky. Ty porazily Náchod 3:1, když dobře zahrála Hana Veselá (539). Holky si tak upevnily devátou příčku v soutěži.

Rovněž první kolo nadstavbové části Poháru ČKA je rozehráno slibně. Domácí vítězství 5:1 nad TJ ČKD Blansko dává slušné vyhlídky do odvety. Ta se uskuteční v Blansku příští úterý 17. 3. od 19 hodin.

Nyní následuje týdenní přestávka soutěží družstev, kdy se odehrají krajská mistrovství jednotlivců. Mezi muži budeme mít ve Vracově jediného zástupce – Jiřího Axmana st. Bojovat však budou i naši žáci (kuželna Ratíškovice), juniorky (Sokol Brno IV), dorostenky (Sokol Husovice) a ženy, které se utkají na kuželně v Rosicích v neděli 15. března. Zástupkyně našeho oddílu, Eva Klaudová a Alena Bružová, se představí v dopolední části mistrovství.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube