Rosické kuželkářky bronzové na Světovém poháru družstev 2019

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 16. 10. 2019| Rubrika: Mezinárodní soutěže| Světový pohár| Sezona: 2019-20

Světový pohár kuželkářských družstev je významný turnaj, který pořádá světová kuželkářská asociace a účastníky jsou týmy, které se staly mistry nejvyšších soutěží ve svých státech. Ženy KK Slovan Rosice tak měly v poháru již třetí rok po sobě své místo.

Rosický bronz na Světovém poháru družstev v kuželkách 2019

Letošním místem konání se stal v termínu 1.–5. října německý Ludwigshafen a tamní dvanáctidráhová kuželna. Systém celého turnaje je takový, že za každý tým odehraje šestice hráčů a podle celkového výkonu družstva se stanoví pořadí první fáze turnaje – kvalifikace. Do té druhé pak postoupí první čtyři družstva a ta hrají mezi sebou klasické zápasy o medaile.

Kvalifikace znamenala velký boj o každou kuželku. Naše holky bojovaly nejen s kuželkami, ale také se zdravotními potížemi, které postupně postihly celý tým. Sebezapření a týmová práce přinesla čtvrté místo po kvalifikaci, a tedy postup do semifinále. Vyrovnanost týmů na druhém až čtvrtém místě byla neuvěřitelná – kdyby náš tým shodil o jednu kuželku více, mohl skončit na třetím místě a kdyby o tři kuželky více, tak dokonce na místě druhém. Čtvrté místo pro naše holky znamenalo, že v boji o finále se utkají s nejlepším týmem v kvalifikaci, německým Bambergem, několikanásobným obhájcem titulu.

Klíčový zápas o finále, a tudíž jistotu medaile, naše holky nezvládly dle svých představ, prohrály, a tak je čekal souboj o medaile bronzové. O jejich soupeři se rozhodovalo v druhém semifinále, kde se utkaly chorvatské hráčky z Rijeky, s maďarskými hráčkami ze Zalaegerszegu. V tomto duelu zvítězily Chorvatky.

Boj o bronz, Rosice vs. Zalaegerszeg, byl vyrovnaný, ale naše holky si trpělivě budovaly náskok v celkovém počtu kuželek, a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Rosické hráčky zvítězily 5:3 a mohly se radovat z bronzových medailí. Na chvilku i zapomněly na své zdravotní problémy a užívaly si další výrazný světový úspěch. Zároveň se tímto výsledkem kvalifikovaly do prestižní kuželkářské Ligy mistryň.

Finálový zápas pak přinesl velké překvapení. Několikanásobné obhájkyně titulu z Bambergu tentokrát nestačily na hráčky týmu KK Mlaka Rijeka.

Rosice jsou v kuželkářském světě díky našim ženám významný pojem. Kuželkářský klub Slovan Rosice má ve svých řadách spoustu výborných hráček ve dvou týmech. Trenéři tak mohli do bronzového týmu na SP zařadit i další hráčky. Vybrali si naše nadějné juniorky, které v Ludwigshafenu sbíraly cenné zkušenosti.

Touto cestou bych chtěl našim holkám – Rosičkám – ještě jednou pogratulovat a poděkovat za skvělou reprezentaci klubu, města, České republiky a českých kuželek. Holky, jste skvělý tým.

Nutno také poděkovat celému realizačnímu týmu, sponzorům a partnerům KK Slovan Rosice. Hlavně pak Jihomoravskému kraji, městu Rosice a společnostem ŽSD Invest, Vaňura a Sportelf.

Pavel Mecerod, předseda klubu


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube