Kuželkářský výlet do Německa

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 8. 7. 2019| Rubrika: Přátelská utkání| Sezona: 2018-19

Členové našeho a spřáteleného německého klubu se navštěvují na svých kuželnách jedenkrát za čtyři roky (za dva roky oni přijedou k nám a za další dva roky zase my k nim).

Lauchhammer 2019

Na počátku letošního roku přišlo očekávané pozvání, a tak v pátek 17. 5. v poledne vyrazil zelený BuBuBus společnosti Autoexpres plný rosických kuželkářů směr Německo. Přesněji pár kilometrů za Drážďany do města Lauchhammer. Tentokrát do městské části Mitte, kde stojí druhá městská kuželna. Dva místní kluby se totiž spojily a tak jsme měli možnost si zahrát i na této kuželně.

Hned při příjezdu nás mile přivítali zástupci obou klubů, ale také nápis na TV a dokonce v češtině. Přítel Google sice nepřeložil text úplně dobře, ale snahu našich kuželkářských přátel jsme ocenili.

Následovala večeře a krátký trénink. Hlavní program nás však čekal v sobotu. Ráno po snídani nás vyzvedli na hotelu zástupci domácího klubu včetně koňského povozu. Ten nás provezl většinou městských částí přes revitalizovanou krajinu po hnědouhelných dolech až do campu u krásného jezera. Byla to krásná projížďka a i následná procházka kolem jezera stála za to.

Po obědě jsme se vrátili na kuželnu a následoval slavnostní nástup všech účastníků zápasu Lauchhammer vs. Rosice. Dali jsme se do soupeření, bojovali jsme jak lvi, ale domácí to na své kuželně zvládli lépe. Prohra nás sice trochu mrzela, ale radost nám udělal náš Jirka Zemek, který předvedl nejlepší výkon zápasu a byl za to oceněn. Po přátelském večerním posezení jsme šli unaveni spát.

Ráno jsme však byli všichni čilí. Čekala nás poslední snídaně, loučení se zástupci KV Lauchhammer a odjezd domů.

Tak za dva roky na viděnou v Rosicích.


Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rosický letní pohár 2024

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube