Přátelské utkání Jičín–Rosice

Autor: Petr Streubel| Rubrika: Přátelská utkání| Sezona: 2008–09

Zimní přestávku vyplnili kuželkáři Rosic odvetným utkáním s druholigovým týmem Jičína.

Připomeňme, že v historicky prvním utkání obou klubů, které se uskutečnilo v lednu v Rosicích, zvítězili domácí v poměru 5:3. Proto Jičín nastoupil k utkání s odhodláním tuto porážku odčinit. A to se jim nakonec skutečně povedlo, když zvítězili v poměru 6:2.

Ještě před samotným zápasem při nástupu družstev proběhlo blahopřání a předání darů všech přítomných jubilantovi Františku Čermákovi, který oslavil krásné životní jubileum 70 let. Po té již sám oslavenec v roli rozhodčího mohl utkání zahájit.

Přátelské utkání Jičín–Rosice

V první dvojici nastoupilo tradiční rosické duo Jaromír Šula s jičínským odchovancem Petrem Streubelem, který právě v Jičíně začínal hrát kuželky a strávil zde několik sezon. Bohužel ani on, ani jeho spoluhráč nedokázal zvítězit, když se oba pouze přiblížili na dostřel pětistovkové hranici. Jara prohrál s domácím Jirkou Kapuciánem, který shodil pěkných 532 kuželek, a Pepa Vejvara uhájil vítězství před Petrem 514:495.

Prostřední rosické duo nastoupilo ve složení Ivoš Fabík a Pepík Vaverka. Ivoš se jičínských drah nezalekl a nebýt pokažené poslední dráhy, mohl být jeho výkon znatelně lepší. I tak dokázal pokořit 500 a porazil jičínskou mladou naději Petra Portyše 504:459. Na sousedních drahách si Jirka Vejvara nejlepším výkonem z domácích hráčů poradil se zraněným Pepíkem Vaverkou 536:466.

Mezi dotahováky se dařilo prvoligovému hráči Přerova, ale jinak „rosičákovi Dalimatymu“, když v nejhodnotnějším výkonu utkání porazil 540 kuželek a porazil Jardu Soukupa (508). Jičínský kapitán Roman Bureš předvedl kvalitních 533 a poradil si s Jurou Axmanem (503).

Na závěr tedy mohl jubilant Fanda Čermák vyhlásit stav utkání 6:2 pro domácí, kteří porazili 3082 ku 3003 „klackům“ hostujícího družstva.

Přátelské utkání Jičín–Rosice

Během utkání i po něm panovala velice přátelská atmosféra a tak se všichni účastníci shodli na tom, že by byli rádi, kdyby započatá tradice vzájemných přátelských utkání pokračovala i v následujících letech. A tak se můžeme těšit na další pokračování – tentokrát znovu v Rosicích pravděpodobně v letních měsících.

Hodu zdar a posíláme pozdrav do Jičína!


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube