Povedená obhajoba bronzu v Lize mistryň!

Autor: Petr Streubel| Rubrika: Mezinárodní soutěže| Sezona: 2018-19

Poslední březnový víkend se v chorvatském Zaprešići uskutečnil finálový turnaj čtyř nejlepších týmů letošního 18. ročníku Champions League. České kuželky, stejně jako v loňském roce, zastupovalo družstvo žen KK Slovan Rosice.

Final Four Ligy mistrů v kuželkách 2019

V sobotu byla nejprve na programu semifinálová utkání, dvě ženská a dvě mužská. V neděli se pak hrála utkání o bronz a finále.

Rosický tým měl v semifinále za soupeře družstvo z nejsilnějších – obhájce předchozích dvou prvenství a celkově osminásobného šampiona Ligy mistryň – německý tým SKC Victoria 1947 Bamberg. V jeho řadách se to hemží hvězdnými jmény včetně světové rekordmanky Chorvatky Ines Maričić. České hráčky se silného soupeře nezalekly, a přestože s ním nakonec prohrály 3:5 (na kuželky 3539:3598), dá se říci, že byly více než důstojným soupeřem. Vždyť na dráhy český tým dokonce zvítězil 14:10!

V nedělním utkání o bronz se české kuželkářky utkaly s rakouským BBSV Vídeň. Čtyři šestistovkové výkony na straně rosického družstva a celkový součet 3601 znamenal vítězství 6:2 o 33 kuželek a obhajobu bronzového stupínku z loňského ročníku! Po vítězství nad slovinským Celje ve Final Four 2018 tak přibyl na konto Rosic další cenný skalp v podobě výhry nad rakouskými šampionkami, které si dokonce v roce 2016 okusily celkové prvenství v Lize mistryň a v letech 2006 a 2017 skončily stříbrné. Tentokrát však na ně zbyla čtvrtá pozice a ze zaslouženého bronzu se tak po roce opět radovaly Rosičky.

Gratulujeme!


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube