Mistrovství České republiky v kuželkách 2016 – dorostenci

Autor: Jan Mecerod| Datum: 26. 5. 2016| Rubrika: Mistrovství ČR| Sezona: 2015-16

O víkendu 30. 4. – 1. 5. se na vrchlabské kuželně konalo mistrovství republiky dorostenců. Moc jsem se sem těšil, jelikož jsem nepostoupil z přeborů, ale z celosezónní soutěže pod názvem Český pohár dorostu – Bevar Tour, a také proto, že tato kuželna je údajně nejpadavější v celé republice. O čemž jsme se my, tedy 36 dorostenců, vzápětí přesvědčili.

Protože bychom museli vyrazit brzy ráno a tudíž bych se moc nevyspal, vyrazili jsme s rodinou již v pátek odpoledne. Po příjezdu jsme se vybalili a já se nachystal na sobotu – první den mistrovství.

Když jsme dorazili na kuželnu, došlo na losování čísel, podle kterých se určovalo, kdy se bude hrát. Ze svých předchozích losování jsem měl obavy, že si vylosuji jedničku, ale to se naštěstí nestalo. Vylosoval jsem si číslo 23, což znamenalo, že jdu až v šesté rundě v 16 hodin. Mezitím jsem se naobědval a sledoval, jak si vedou ostatní kluci.

Po nástupu na dráhu jsem byl vážně překvapený, jak moc je tahle kuželna padavá, a to ještě nemám tak velkou ránu jako mnozí další. Po 120 hodech jsem shodil 599 kuželek, díky čemuž jsem se umístil na devátém místě. Je to pro mě velký úspěch, když jsem v této kategorii nejmladší.

Druhý den se konal sprint, kde jsem nastupoval hned v první rundě. Musím říct, že i když jsem dělal, co šlo, první dráhu jsem prohrál 110:117. Na druhé dráze byl soupeř o něco slabší, tam mi na výhru stačilo 99 kuželek. Bohužel v náhlé smrti na tři hody hodil soupeř o tři kuželky více, kvůli mému „brandu“.

I tak jsem velmi spokojený a doufám, že příští rok si to zopakuji a budu na tom zase o něco lépe :-).


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube