Bronz z evropského Poháru NBC!

Autor: Lucie Vaverková| Datum: 6. 10. 2015| Rubrika: Mezinárodní soutěže| Sezona: 2015-16

Výhrou v Poháru České kuželkářské asociace v loňské sezóně si ženy KK Slovan Rosice vybojovaly účast na prestižním Poháru NBC, který pořádá mezinárodní kuželkářská asociace. Tento turnaj se letos konal na přelomu září a října v rakouském Ritzingu, nedaleko maďarských hranic.

První den proběhla technická porada a večer bylo slavnostní zahájení, na kterém byly uvítány všechny výpravy z 16 evropských zemí. Poháru se zúčastnilo 14 ženských a 23 mužských družstev. První tři dny byly kvalifikační, kdy odehrálo postupně šest hráčů/hráček z každého týmu. Celkový součet poražených kuželek pak určil konečné pořadí v kvalifikaci, z které postoupila čtyři družstva s nejvyšším součtem. Ta se následně utkala v semifinálových zápasech (první se čtvrtým a druhý se třetím).

V kvalifikaci jsme hrály velmi vyrovnané výkony a to nám přineslo kýžený úspěch, tedy postup mezi nejlepší čtyři! Nejvyšší výkon zahrála Natálka Topičová (554), dále výsledku přes 550 dosáhly Naďa Dobešová (551) a Lucka Vaverková (553). Andrea Axmanová nakoulela 533, Magda Winterová 528 a Iva Rosendorfová 513. Celkový součet nás tedy vynesl až na krásné druhé místo.

Našimi soupeřkami pro semifinále byly hráčky německého KV Liedolsheim, které se v kvalifikaci umístily na třetím místě. I přesto, že soupeřky mají větší zkušenosti z mezinárodní scény, ničeho jsme se nelekly a nastupovaly jsme s bojovou náladou. Do posledního hodu jsme to nevzdávaly, ale soupeřky byly přece jenom silnější a výhrou si zajistily postup do finále. Na nás tedy čekalo utkání o bronz. O tom, s kým se v něm utkáme, rozhodlo druhé semifinále, ve kterém se střetly hráčky chorvatské Poreče a německého Poingu. Úspěšnější byly tentokrát Chorvatky, a tak náš soupeř pro utkání o třetí místo byl opět z Německa.

Další den jsme tedy nastoupily bojovat o bronz a byly jsme odhodlané do toho dát všechno. Přece neodjedeme s prázdnou, když už jsme se dostaly tak daleko! Zápas byl opět velice vyrovnaný a bojovalo se do posledního hodu. Vzhledem k tomu, že se hrál již třetí start během necelého týdne, na výkonech některých hráček již byla znát únava. Nakonec jsme to zvládly na jedničku, zápas skončil naší výhrou 7:1 a mohly jsme se radovat z bronzových medailí a krásných trofejí! Pro rosický klub to znamená obrovský historický úspěch. Určitě bych ráda touto cestou za všechny hráčky poděkovala fanouškům a městu Rosice, které nás na cestě za tímto úspěchem podpořilo.

Ženy KK Slovan Rosice skončily třetí na mezinárodním Poháru NBC


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube