Rosické kuželkářky vybojovaly Superpohár!

Autor: Lucie Vaverková| Datum: 16. 9. 2015| Rubrika: Superpohár ČKA| Sezona: 2015-16

Na novou sezonu je potřeba se řádně připravit a tímto heslem jsme se jako nováčci 1. kuželkářské ligy žen řídily.

Jednoho srpnového víkendu jsme vycestovaly do lázeňského města Luhačovice a tam jsme prakticky zahájily novou sezónu. V pátek v odpoledních hodinách jsme se všichni sešli ve vilách, kde jsme byli celý víkend ubytováni. Ještě ten den jsme se společně vypravili do hotelu Ambra, kde proběhl zahřívací trénink ve formě bowlingu. Sobota pak patřila relaxačním procedurám, takže všechny ženy podstoupily konopnou masáž, koupel a zábal. Odpoledne jsme si nemohly nechat ujít procházku po kolonádě, kde jsme ochutnaly léčivé prameny a občerstvily se v místní kavárně. V neděli ráno jsme se přesunuly do nedalekého Zlína, kde jsme se utkaly s hráčkami prvoligového Zlína a druholigových Otrokovic. Šlo ale opravdu o velmi přátelské utkání a spíše o nastartování tréninkového tempa. Zlíňačky se o nás velice dobře postaraly, připravily nám výborné pohoštění, takže to byla příjemná tečka za vydařeným víkendem.

Na ostřejší přípravný zápas jsme vyrazily do Rakouska. Více o této akci se dočtete v článku Přátelské utkání v Rakousku.

Ženy KK Slovan Rosice vyhrály v utkání Superpoháru ČKA

Opravdu první ostrý start před zahájením prvního zápasu v 1. kuželkářské lize žen proběhl 6. 9. 2015 v Třebíčí, kde se konal zápas o Superpohár České kuželkářské asociace. Účast na této prestižní akci jsme si vybojovaly výhrou v Poháru ČKA, který se konal v květnu v Náchodě, kde jsme porazily pražskou Slavii. V Třebíči nás čekaly stejné soupeřky – vítězky 1. kuželkářské ligy. Na samotný zápas jsme nastupovaly s velkým respektem, neboť Slávistky jsou pro nás velké soupeřky. Od začátku se jednalo o vyrovnané utkání. V prvním souboji se utkaly, jak se později ukázalo, nejlepší hráčky obou celků. V pěkné bitvě nakonec uhájila vítězství Vlasta Kohoutová ze Slavie Praha, když o kuželku pokořila šestistovkovou hranici. Šest kuželek k této metě nakonec chybělo rosické hráčce, která je ale doma právě v Třebíči, Nadě Dobešové. Po setových bodech 2:2 se tak nakonec radovala z vítězství o sedm kuželek hráčka pražského týmu. Souběžně hrané utkání mezi Janou Račkovou a Ivou Rosendorfovou bylo ještě vyrovnanější. V první půli byla lepší rosická hráčka, po šedesáti hodech se stav otočil a slávistka dotahovala. Nakonec tento souboj vítězku nepoznal a po drahách 2:2 a shodných výkonech 583 brala každá hráčka po půl bodu. Jako stěžejní v tomto utkání se nakonec ukázala prostřední dvojice, kde dokázaly zvítězit obě hráčky Slovanu. Natálka Topičová porazila Helenu Gruzskovou 3:1 a 574:552 a Magda Winterová nakoulela 563 a přehrála Vlaďku Šťastnou o 31 kuželek (na dráhy 2:2). Stav byl tedy 2,5 ku 0,5 pro Rosice a rozdíl v kuželkách byl 46. V závěrečné čtveřici začaly mohutným náporem hráčky Slavie a po třech drahách již držely celkový náskok devíti kuželek pro svůj tým. Blanka Mizerová vedla nad Luckou Vaverkovou 2:1 a 438:427 a Šárka Marková si předčasně zajistila bod, když vedla 3:0 na dráhy (446:403 na kuželky) nad Andreou Axmanovou. Závěrečná třicítka však Pražankám nevyšla, naopak rosické hráčky z tempa nepovolily (126:149 a 112:140). A tak se nakonec z historického vítězství mohli radovat v Rosicích. Utkání skončilo vítězstvím 5,5:2,5 a na kuželky 3433 ku 3390.

Druhou zářijovou sobotu 12. 9. 2015 pak proběhl dlouho očekávaný úvodní ligový zápas nové sezóny. Utkaly jsme se s hráčkami KC Zlín, které jsme v historicky prvním prvoligovém utkání na rosické kuželně porazily 8:0. Rosické hráčky porazily vynikajících 3399 kuželek, soupeřky pak 3151 kolků. Nejlepší hráčkou utkání byla domácí Naďa Dobešová výkonem 595 kuželek.

Jak se tedy ukázalo, dobrá příprava se potvrdila a budeme věřit, že i v dalších zápasech se nám bude dařit. Tímto bych Vás chtěla pozvat na náš další domácí zápas, který se bude konat dne 10. 10. 2015 od 10 hodin. Našimi soupeřkami budou tentokrát kuželkářky z pražské Konstruktivy.

Lucie Vaverková


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube