Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Jihomoravského kraje

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 18. 3. 2015| Rubrika: Ostatní| Sezona: 2014-15

Ve čtvrtek 5. 3. 2015 se v Rotundě na brněnském výstavišti vyhlašovali nejlepší sportovci Jihomoravského kraje za rok 2014.

Jednotlivé nominace navrhla široká odborná sportovní veřejnost. Oceněné sportovce v jednotlivých kategoriích vybrala na základě elektronického hlasování komise, složena z expertů ze sportovního prostředí a zástupců médií. Kritériem byl výkon dosažený v roce 2014 a příslušnost ke klubu registrovanému v Jihomoravském kraji. Náš klub velmi potěšilo, že nominaci a tudíž pozvánku na slavnostní večer dostala naše členka, loňská mistryně světa, Lucka Vaverková. Neméně potěšující bylo, že pozváni byli i organizátoři MS 2014 v kuželkách, které se konalo v Brně. Vždyť většina organizačního týmu byla opět z rosického klubu.

Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Jihomoravského kraje za rok 2014

Na slavnostní večer jsme se velmi těšili nejen proto, že jsme byli plní očekávání. Den D a hodina H nastala. Máme sraz před hlavním vchodem na výstaviště. Čekáme jen na mistryni světa s doprovodem přítele a své dcerušky Beatky, u nichž ale víme, že jsou na cestě. Nevíme však, kde se zpozdil jeden kolega z organizačního výboru. Říkám si, raději mu zavolám a připomenu, jestli si nespletl datum. Ano, stalo se, jak jsem tušil. Po připomenutí ale neváhá, sedá do auta a stíhá přesně začátek slavnostního večera, kdy na pódiu vystupuje cimbálová kapela Cimbalica. Následně nás již vítají moderátoři večera Barbora Černošková a Petr Švancara se sobě vlastním humorem. O tom se mohli přesvědčit i účastníci loňského Sportovního plesu v Rosicích.

Zahajovací slova patří také hejtmanu Michalu Haškovi. Úvodní píseň zní z hrdla Jožky Černého a večer nabírá na obrátkách. V hledišti sedí spousta známých osobností a některé si zvou moderátoři na pódium. Hlavně ty, kteří nedávno oslavili významná životní jubilea. Například fotbalistu Karla Kroupu nebo Patrika Holomka. Někteří však už na pódium nemohli přijít, a tak jim je vzdána čest, tam nahoru. Například panu Vlastimilu Bubníkovi a Zdeňku Bobrovskému.

Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Jihomoravského kraje za rok 2014

Dále již následuje vyhlašování jednotlivých kategorií proložených vystoupeními tanečníků, mažoretek, biketrialistů. A konečně je tu jedna z kategorií, která nás zajímá. Vyhlašuje se nejlepší sportovní akce roku 2014. Na jeviště jsou pozváni zástupci tří nejúspěšnějších akci. MS v sálové cyklistice, MS v kuželkách a Grand Prix motocyklů. Po promítnutí medailonků nominovaných akcí nastává chvíle napětí. Z úst moderátorů zní „vítězem se stává… Grand Prix motocyklů.“Pro nás škoda, ale co se dá dělat. S tak velkolepou a mediálně známou akcí se přece nemůžeme měřit. Takže druhé místo pro MS v kuželkách beru jako vítězství a ocenění práce všech pořadatelů.

Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Jihomoravského kraje za rok 2014

Blíží se vrchol večera a tím má být vyhlášení prestižní kategorie – nejlepší sportovec JMK. Koukáme na velkoplošnou obrazovku, kde se promítají medailonky deseti nejúspěšnějších sportovců za uplynulý rok. Vidíme, že konkurence je opravdu velká. Člověk ani netuší, kolik úspěšných sportovců a osobností z rozličných sportovních odvětví se v kraji najde. V jednom z deseti medailonků se objeví rosická kuželna s Luckou a její dcerkou Beatkou v náručí a do ztichlého hlediště zazní „Lucie Vaverková, Kuželkářský klub Slovan Rosice,“ následně se ozývá potlesk a mě naskakuje „husí kůže.“ I když první místo to nakonec nebylo, musím Lucii moc pogratulovat a poděkovat za skvělé výkony a hlavně za vzornou reprezentaci a propagaci rosického kuželkářského klubu. Vítězem se stal „mimozemšťan, pavoučí muž“ lezec Adam Ondra. Musím říci, že je to opravdu borec, protože, když jsme viděli v medailonku, jaké je schopen zdolat skalní převisy, tak klobouk dolů!

Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Jihomoravského kraje za rok 2014

Závěrečná slova patří opět panu hejtmanovi a následně moderátorům, kteří zvou všechny přítomné na raut „co tady sedíte, honem na raut, vždyť jsme Češi!“ :-) Na rautu se pak setkávají sportovci, trenéři, organizátoři, politici, moderátoři, kteří se většinou baví zase o sportu. Za sebe můžu říci, že se mi akce velmi líbila a přemýšlím, jestli se někdy v budoucnu budu moci takové akce opět zúčastnit. Mistrovství světa nepořádám každý rok a za sportovní výkony mě jistě nikdo nominovat nebude. :-) Ovšem věřím, že v našem klubu máme spoustu nadějných sportovců, kteří nás i Rosice ještě někdy zviditelní. Držíme palce.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube