Vydařené Mistrovství světa Brno 2014

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 30. 6. 2014| Rubrika: Neregistrovaní| MS Brno 2014| Sezona: 2013-14

V květnu se po 32 letech v Brně uskutečnilo Mistrovství světa v kuželkách. Mnoho dobrovolníků z KK Slovan Rosice se podílelo na přípravě této světové akce.

Již v průběhu MS bylo jasné, že tahle akce bude v pamětích většiny účastníků a fanoušků zapsána jako jedna z nejlepších, nejúspěšnějších, jak po stránce organizační, tak po stránce sportovní. Třeba jen samotné slavnostní zahájení, kdy prezident světové kuželkářské federace NBC, při vstupu na „scénu“, ve skvělé atmosféře prohlásil, že si připadá jak v televizní „šou“ Eurovize, brali pořadatelé jako pochvalu hned na úvod. Zahajovacího programu se účastnili i rosické mažoretky Anife a taneční skupina Mighty Shake.

Během 14 dnů následovaly skvělé sportovní výkony. Na výborně připravených drahách padlo celkem 11 světových rekordů. Nejúspěšnější MS posledních let to bylo i pro české reprezentanty. Získali celkem 8 medailí a z toho byli 3 zlaté.

Rosice se neztratili nejen mezi organizátory ale i fanoušky a sportovci. Hlavně rosická Lucie Vaverková, která pro české barvy vybojovala bronzovou medaili v kategorii žen, jednotlivkyň. Zlatou tečku přidala v divácky atraktivní disciplíně sprint, kde se stala mistryní světa.

Kdo jste neviděli dvouhodinový přímý přenos na ČT sport, do kterého se finále už nevešlo, můžete se podívat do archivu ČT na záznam včetně zmíněného finále, které začíná od 120 minuty záznamu. Myslím, že i nekuželkáře dokáže atmosféra strhnout, a tak shlédnutí nezbývá než doporučit. Záznam najdete v internetovém archivu ČT – iVysílání

Celé mistrovství udělalo dobrou reklamu České republice a Brnu a zásluhou pořadatelů a Lucky, také Rosicím. Ještě dnes jsou slyšet pochvalné ohlasy z domova i zahraničí.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube