Mistrovství světa v Brně, květen 2014

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 22. 3. 2014| Rubrika: Reprezentace| Sezona: 2013-14

Čas letí jako bláznivý. Kdo by to byl řekl, že je tomu už téměř 32 let od otevření sportovní haly Rondo v Brně. Je to opravdu tak. Pamatuji si to přesně, protože první významnou akcí v nové hale bylo Mistrovství světa v kuželkách.

Mistrovství světa v kuželkách 1982 (Brno, Hala Rondo)

Jezdil jsem tam za tátou, který na akci pracoval jako dobrovolník. Hlavně jsem tam ale jezdil okukovat nejlepší hráče světa. V té době by mě jistě nenapadlo, že další světová kuželkářská akce se uskuteční v Brně až za 32 let a já budu tak říkajíc „u toho“.

Ano, letos v květnu se v Brně uskuteční hned čtyři akce pod souhrnným názvem Mistrovství světa – Brno 2014. Přesněji se jedná o Světový pohár dorostu, Mistrovství světa družstev U23, Mistrovství světa jednotlivců mužů a žen a Mezinárodní velká cena Brna hendikepovaných. To vše v termínu od 11. 5. do 25. 5., už ne v hale Rondo, ale v komornějším prostředí městské sportovní haly Vodova v Králově poli.

Zajímavostí není, že přípravný výbor má v současné době plné ruce práce, ale pro rosičáky možná to, že schůzky na kterých se všechno „peče“ se konají na rosické kuželně. Ptáte se proč? Protože jsme v přesile. :-) V sedmičlenném organizačním výboru je pět členů-nadšenců z kuželkářského klubu Slovan Rosice. Pokud Vás zajímá o koho se jedná, koukněte na stránky mistrovství, kde najdete i další informace.

Logo Mistrovství světa v kuželkách 2014 (Brno, Hala Vodova)

Pokud chcete vidět, jak samotné mistrovství bude probíhat, navštivte nás v uvedeném termínu v hale Vodova, kde na 14 dnů na hrací ploše haly vyroste osm špičkových kuželkářských drah, na kterých se představí reprezentanti z cca 18 států. I když nominace ještě nejsou uzavřeny, věříme, že v české reprezentaci nebude chybět některá z rosických holek.

Rosice se při mistrovství budou prezentovat i jinak. Na slavnostních zahajovacích ceremoniálech jednotlivých akcí se představí rosické mažoretky Anife, rosičtí žongléři a také zastávečtí Mighty Shake. Moderovat nebude nikdo jiný, než opět „naše“ Jarka Eliášová.

Tak se přijďte podívat. Těšíme se na viděnou.

Pavel Mecerod
člen organizačního týmu


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube