Česká kuželkářská asociace v Třebíči

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 11. 1. 2013| Rubrika: Anketa Kuželkář roku| Sezona: 2012-13

V sobotu 5. ledna 2013 se v Třebíči sešlo kompletní vedení České kuželkářské asociace. KK Slovan Rosice má v jedenáctičlenném výboru nevídané zastoupení a to třemi členy klubu.

Výkonná rada ČKA (Třebíč, 5. 1. 2013)

Přesněji Petrem Streubelem, který v ČKA vykonává funkci předsedy Mediální a marketinkové komise, Pavlem Mecerodem, předsedou Technické komise a Jaromírem Šulou, předsedou Disciplinární komise. Už tohle vypovídá hodně o pozici našeho rosického klubu mezi kuželkářskou veřejností.

Ráno v Třebíči probíhalo jednání Výkonného výboru, odpoledne pak jednání Výkonné rady, tedy zástupců jednotlivých krajských svazů. Nejdůležitějšími body programu byly příprava Valné hromady České kuželkářské a bowlingové federace, České kuželkářské asociace a volba prezidentů a viceprezidentů těchto organizací. Dalším důležitým bodem bylo rozhodnutí herního systému Mistrovství České republiky jednotlivců pro rok 2013 a hlavně také určení pořadatelských klubů a kuželen pro jednotlivé kategorie. Náš klub od otevření nové kuželny v roce 2004 pořádal MČR každoročně, s jedinou výjimkou v loňském roce, kdy nám však byla pro letošní rok přislíbena nejprestižnější kategorie. Jsem velice rád, že gentlemanská dohoda zafungovala a VV ČKA potvrdil pořádání MČR 2013 v kategorii muži pro kuželnu KK Slovan Rosice. Náročné přípravné práce a jednání se sponzory mohou začít a už se všichni těšíme na vynikající sportovní výkony v termínu 4. a 5. května 2013.

Po celodenních jednáních se schylovalo ke slavnostnímu večeru a vyhlášení nejlepších kuželkářů za rok 2012. Osvědčený moderátor slavnostních večerů minulých let z řad kuželkářů se rozhodl, že již nebude akci moderovat, a tak se předseda Mediální komise ČKA, Petr Streubel musel poohlédnout po někom jiném. Za mé pomoci jsme oslovili osvědčenou rosickou moderátorku Jarku Eliášovou, která se moderování večera v Třebíči ochotně ujala. Nutno dodat, že profesionálně a to i v situaci, kdy rosická moderátorka dvakrát vyhlašovala zástupkyně rosického klubu.

Anketa Kuželkář roku 2012 (Třebíč, 5. 1. 2013)

Na třetím místě v kategorii ženy se umístila Eva Budišová a na druhém místě Lucie Vaverková. Možná to vypadá trochu „podezřele“, ale není to tak. Za naše holky mluví výsledky. Body do soutěže posílají výhradně zástupci VV, VR, zástupci ligových družstev a trenéři, tedy odborná kuželkářská elita. Evě a Lucce patří velké poděkování za vzornou reprezentaci klubu a města.

Nesmím zapomenout na další rozhodnutí VV ČKA, která se týkají našeho klubu. Začátkem února bude náš klub pořádat kontrolní start dorostenecké reprezentace ČR, koncem února se stane naše kuželna místem srazu českých reprezentantů před odjezdem na Světový pohár v maďarském Zalaegerszegu. Na tento pohár je v nominaci i Lucie Vaverková.

Jako dosavadního předsedu KK Slovan Rosice mě velmi těší naše úspěchy a hlavně pozice našeho klubu v „kuželkářském světě“ v celé České republice. Věřím a slibuji, že neusneme na vavřínech.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube