Lenka Kalová krajskou mistryní 2009

Autor: Petr Streubel| Rubrika: Mistrovství jednotlivců| Sezona: 2008–09

V neděli 15. března se na kuželně v Rosicích sešly nejlepší ženy Jihomoravského kraje, aby se utkaly o titul mistryně kraje a o čtyři postupová místa na mistrovství republiky.

Krajské mistrovství jednotlivců 2009 – kategorie ženy (15. 3.)

Celkem se bojů zúčastnilo 36 závodnic z 15 oddílů. Hrálo se na jeden nához 120 hodů sdružených. Vítězkou a mistryní Jihomoravského kraje se nakonec stala Lenka Kalová z Blanska výkonem 549 poražených kuželek. Stříbrná skončila Soňa Lahodová z Židenic (taktéž 549, ale horší dorážka), třetí Jana Koplíková z Ratíškovic (547) a jako čtvrtá si účast na MČR zajistila Romana Sedlářová z Moravské Slavie Brno. Její výkon 541 byl stejný jako u žen na pátém a šestém místě a tak o jejich umístění rozhodoval součet dorážky.

Krajské mistrovství jednotlivců 2009 – kategorie ženy (15. 3.)

Rosické hráčky bohužel skončily na nepostupových pozicích, když nejblíže k první čtyřce měla Eva Klaudová, která skončila právě na zmiňovaném šestém místě pouze o horší dorážku. Alena Bružová se umístila na 15. místě výkonem 512 kuželek.

Na mistrovství byl rovněž přítomný TV štáb společnosti Regionkamera, který připravuje zpravodajství pro mikroregion Kahan. S jejich svolením je možné shlédnout reportáž z tohoto mistrovství.


Rosický letní pohár 2024

Mistryně světa 2024!

Natálie Bínová, Mistryně světa 2024. Gratulujeme!

Rezervace sportovišť

Termínový kalendář

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube