Přátelské utkání Rosice–Lauchhammer

Autor: Pavel Mecerod| Datum: 1. 7. 2017| Rubrika: Přátelská utkání| Sezona: 2016-17

Na rosické kuželně se stále něco děje. Prodloužený víkend od 9. 6. do 11. 6. 2017 byl ve znamení Česko-německého, regionálního přátelství. Náš klub hostil spřátelené družstvo kuželkářů z německého Lauchhammeru.

Přátelské utkání Rosice–Lauchhammer 2017

Příjezd německých kuželkářů byl plánovaný na 17 hodinu. V minulosti nás hosté překvapovali brzkými příjezdy, ale letos tomu bylo jinak. Díky pracovním povinnostem a páteční dopravě, dorazili němečtí kuželkáři o tři hodiny později. Takže plánovaný program se scvrknul na rychlou večeři na koupališti u pana Krále, ubytování v hotelu FC Slovan Rosice a krátký trénink na kuželně.

V sobotu ráno jsme po snídani vyrazili na prohlídku rosického zámku, včetně krytu pod zámeckým parkem. Z časových důvodů jsme prohlídku trochu urychlili, jelikož v 11 hodin na nás čekala historická mašinka a rezervovaný vagón na projížďku po úzkokolejné železnici ze Zbýšova do Babic a zpět. Počasí nám přálo, a tak, i když jsme se ze Zbýšova vraceli ošlehaní párou z lokomotivy, jsme byli všichni spokojení.

Po obědě už nastalo soustředění na přátelské utkání, které bylo zahájeno lehce po 14. hodině. Utkala se čtyři družstva. Dvě rosická (ženy a muži) a dvě německá (mladší a starší). Rosičtí kuželkáři a kuželkářky ukázali hostům, kdo je na domácí kuželně pánem a jasně zvítězili. Hosté z Německa obsadili 3. a 4. příčku. Jeden z hostů si u nás udělal osobní rekord, a tak nálada byla na obou stranách výborná a ještě více a více se rozvíjela v klubovém baru a na zahrádce, za libé vůně opékaného masa pracovníky Královského cateringu.

V neděli se vstávalo těžce, ale rozloučit jsme se museli. Ještě před odjezdem jsme dostali předběžnou pozvánku na příští rok do Lauchhammeru. I když se setkáváme jednou za dva roky, naši hosté udělali výjimku. Mají k tomu pádný důvod. Budují novou osmidráhovou kuželnu a v příštím roce by ji chtěli za naší účasti slavnostně otevřít. Tak kolegům držíme palce a už se těšíme na setkání.

Po deváté hodině pak hosté vyrazili na cestu zpět do Německa. Všichni účastníci hodnotili rosickou akci jako zdařilou. Nutno poděkovat domácím členům, kteří vládnou německým nebo anglickým jazykem, a bez kterých bychom si nedokázali sdělovat zážitky naplno.

Pavel Mecerod, předseda KK Slovan Rosice

Přátelské utkání Rosice–Lauchhammer 2017

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube