Zlatá Natálka Topičová

Autor: Petr Streubel| Datum: 20. 2. 2017| Rubrika: Reprezentace| Sezona: 2016-17

Česká reprezentace získala dvě zlaté medaile na nedávno skončeném Světovém poháru jednotlivců v německém Straubingu. V kategorii juniorek byla nejlepší Natálie Topičová, hráčka prvoligového týmu žen KK Slovan Rosice. Druhé zlato vybojovala v ženách Hana Wiedermannová.

Světový pohár jednotlivců 2017

Světový pohár jednotlivců se hraje vyřazovacím způsobem na 120 hodů sdružených. Natálka během dvou dnů odehrála čtyři starty se čtyřmi různými soupeřkami, shodou okolností ale jen ze dvou států. V prvním kole si poradila s Chorvatkou Jambrovic v poměru 2,5:1,5, když porazila pěkných 614 kuželek (soupeřka o 12 méně). Ve čtvrtfinále, které se hrálo stejný den, pak Naty porazila 572 a zvítězila 3:1 o 39 kuželek nad Srbkou Majou Djukic.

Semifinále se hrálo o dva dny později a na naši hráčku čekala těžká soupeřka Klara Sedlar (CRO), která v prvních dvou kolech předvedla skvělé výkony 634 a 641. Natálka se však nezalekla, zvítězila na dráhy 3:1 (na kuželky 593:575), a zajistila si tak postup do finále. V něm svedla souboj o celkové prvenství s druhou Srbkou Kristinou Ljubenkovic. Natka i tento zápas zvládla na jedničku, pokořila o dvě kuželky šestistovku a soupeřku porazila o 28 „dřev“.

Jako bonus si pak odvezla ještě umístění na druhém místě v hodnocení národů juniorské kategorie. V něm se sčítaly nejlepší výkony juniorky a juniora a se svým reprezentačním kolegou Michalem Pytlíkem dohromady nakouleli 1232 (614 + 618). První skončila reprezentace Srbska, která při stejném součtu 1232 byla lepší v dorážce.

K velkému úspěchu na Světovém poháru jednotlivců 2017 gratulujeme!


Kvalifikace na MČR nereg.

Kvalifikace na MČR neregistrovaných

Školní turnaj 2024

Školní turnaj 2024

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube