Mistrovství ČR seniorů v kuželkách

Autor: Josef Vaverka| Datum: 6. 6. 2016| Rubrika: Mistrovství ČR| Sezona: 2015-16

Oddíl kuželkářů Slovanu Rosice na základě pověření České kuželkářské asociace uspořádal ve dnech 30. 4. a 1. 5. 2016 Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii seniorů, což je kategorie ve které se utkávají muži starší 50 roků.

Každý účastník prochází sítem okresních, krajských a semifinálových kol, takže se na závěrečném turnaji sejdou skutečně nejlepší kuželkáři v této kategorii.

Samotné finále je dvoukolové, v sobotní kvalifikaci se do Rosic sjelo 48 kuželkářů, odehráli nához na 120 hodů sdružených a 24 nejlepších postoupilo do nedělního finále. Součet dosažených výkonů za oba dva dny pak určí Mistra ČR v disciplíně 2×120 hs. Navíc nedělní finále je nová šance pro všechny finalisty, neboť mají možnost získat titul Mistra ČR také v disciplíně 1×120 hs.

No a jak dopadlo samotné klání? V prestižnější disciplíně 2×120 hs obhájil titul Jiří Vícha z oddílu TJ Sokol Plzeň V. výkonem 1188, druhý byl Miroslav Mátl z TJ BOPO Třebíč 116 a třetí Zdeněk Vymazal z TJ Sokol Husovice za výkon 1162. Titul Mistra ČR v kategorii 1×120 hs získal Jaroslav Mošať z KC Réna Ivančice za výkon 601, druhé místo bral za 599 Tibor Pivko z TJ Nová Včelnice a bronzovou medaili získal Zdeněk Vymazal z TJ Sokol Husovice.

Na závěr děkujeme všem sponzorům, kteří se podíleli na organizaci mistrovství finančně, především děkujeme Jihomoravskému kraji a hejtmanovi Michalu Haškovi, který převzal nad konáním mistrovství záštitu, dále městu Rosice nejen za finanční příspěvek, ale i za pomoc při úpravě okolí kuželny prostřednictvím Technických služeb a za věcné ceny, které věnovala rosická firma Hadač a Zapletal, a které všichni obdarovaní přijali s nadšením.


Školní turnaj 2024

Školní turnaj 2024

Termínový kalendář

Rezervace sportovišť

KK Slovan Rosice na Givt.cz

Nábor hráčů a hráček

Tréninky jsou každý pátek od 15.30.

Mládež KK Slovan Rosice

Pozvánka do areálu KK Slovan

Pozvánka do areálu KK Slovan Rosice

KK Slovan Rosice na Facebooku KK Slovan Rosice na YouTube